Tai: 12. veebruar 2015. Buddha munk mängib tiigriga Wat Pa Luang Ta Bua ehk Tiigritempli territooriumil, mida eelmisel nädalal puistasid Tai võimud seoses illegaalse loomakaubanduse uurimisega. Võimud probleeme ei leidnud. Wat Pa Luang Ta Buas elab enam kui sada tiigrit.


Süüria: 8. veebruar 2015. Bashar al-Assadi vägede õhurünnakus vigastada saanud poiss mässuliste kontrolli all oleval Douma raviasutuses.  Linn on teadaolevalt juba kaks aastat olnud valitsusvägede ägeda tule all.


Ungari: 6. veebruar 2015. EL-is on viimasel ajal suurenenud Kosovo kodanike hulk, kes püüavad Serbia kaudu ühenduse riikidesse pääseda. Ainuüksi jaanuaris esitas Ungaris asüülitaotluse umbes 10 000 kosovolast, kellest paljud püüavad põgeneda vaesuse ja tööpuuduse eest. Fotol Kosovo mees oma lapsega illegaalselt Ungari-Serbia piiri ületamas.


Venemaa: 12. veebruar 2015. Sel nädalal kuulutati välja möödunud aasta maailma pressifoto konkursi võitja. Esikoha sai Taani ajalehe Politiken fotograafi Mads Nisseni töö, millel on kujutatud Peterburi geipaari, 21-aastast Joni ja 25-aastast Alexit lembehetkel. Foto juhib tähelepanu sellele, et Venemaal muutub LGBT kogukonna igapäevaelu järjest raskemaks. Seksuaalvähemuste esindajatel tuleb silmitsi seista õigusliku ja sotsiaalse diskrimineerimise, ahistamise ja vägivaldsete rünnakutega.


Ühendriigid: 6. veebruar 2015. Californias Sierra Nevada lähedal lõõmasid suured metsatulekahjud.


Valgevene: 12. veebruar 2015. 17-tunnised kõnelused Minskis Ukraina presidendi Petro Porošenko, Venemaa presidendi Vladimir Putini, Saksa liidukantsleri Angela Merkeli ja Prantsusmaa presidendi François Hollande’i vahel tõid rahuleppe. Kokku suudeti leppida relvarahu kehtestamises alates 15. veebruarist. Iseküsimus on see, kas vaherahu ka tegelikult peab.


Ukraina: 15. veebruar 2015. Ööl vastu pühapäeva jõustus Donetski ja Luganski oblastites relvarahu. Ukraina kindralstaabi pressiesindaja ütles pühapäeval, et valdavalt on raskerelvadest tulistamine lõpetatud, kuid lahingud jätkuvad Debaltseve ümbruses, mis on oluline raudteesõlm. Foto on tehtud Kramatorskis.


Ühendriigiid: 10. veebruar 2015. Los Angeleses toimus sel nädalal taaskord maailma mainekamate muusikaauhindade gala, kus juba 57. korda jagati Grammy auhindu. Õhtu suurima tähelepanu pälvis kõigest 22-aastane briti laulja ja laulukirjutaja Sam Smith, kes sai kokku koguni neli Grammyt. Smithi tuntuim lugu oli eelmisel aastal „Stay with Me“. Homoseksuaalne noormees tänas oma endist kallimat, kes inspireeris teda laulu kirjutama.



Taani: 14. veebruar 2015. Kopenhaagenis sai laupäeval surma üks tsiviilisik ning viga kolm politseinikku, kui terroristid avasid tule avalikul arutelul islamismiusu murede ja sõnavabaduse üle, kus esines ka karikaturist Lars Vilks, kes joonistas 2007. aastal koera kehaga prohvet Muhamedi ja on sestsaadik saanud mitmeid tapmisähvardusi, sealhulgas al-Qaidalt. Karikaturist, keda politsei hinnangul tõenäoliselt tappa sooviti, rünnakus vigastada ei saanud.


Pakistan: 11. veebruar 2015. Pakistani politsei eriüksuse õppused Khyber Pakhtunkhwas distrikus.


Peruu: 9. veebruar 2015. Noored armunud teevad Limas päikeseloojangu taustal teineteisest selfie.


5. nädala parim foto oli Delfi lugejate meelest tabamus meeste suusakrossi finaalist Kreischbergis.